Lion Light Haşere Kontrol Hizmetleri https://www.lionlight.com.tr firması olarak haşere ilaçlama, böcek ilaçlama ve diğer tüm ilaçlama hizmetlerinde profesyonel olarak hizmet vermektedir.
Lion Light Haşere Kontrol Hizmetleri
Pzt - Cmt 08:00 20:00
MÜŞTERİ HİZMETLERİ 0 (216) 413 40 20
WHATSAPP HATTI 0 (506) 658 63 20
Yılan Türleri

Bu içeriğin okuma süresi 0 dakikadır

Yaygın Yılan Türleri

Türkiye'de yılan görmek nadirdir ancak zehirli olduklarından endişe ediyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı işaretler vardır Bir yılanı yerinde bulursanız, genellikle aşağıdakilerden biri olacaktır:

Zehirli – Bayağı Engerek (Vipera berus) Resmi

Zehirli – Bayağı Engerek (Vipera berus)

Görünüm

Koyu kahverengi, kırmızımsı veya baştan kuyruğa doğru siyah zikzak, iki tarafında benekler. Bazen tamamen siyah engerekler mevcuttur. Uzunluğu 55 cm.

Yaşam Döngüleri

Her 2-3 yılda bir kez üreme. Yaz sonunda doğan yavrular 3 ila 20 adet aralığındadır. Çekingen olma eğilimindedir, sadece köşeye sıkıştığında veya panik halinde ısırır.

Davranışları

Güneşli yerlerde baskın olduğu görülür. Fundalık, batak zeminler, bataklıklar, orman kenarları, kaba çayırlar; bazen metruk kentsel alanlarda ve demiryolu bankalarında Kumlu ve kireçli toprakları tercih ederler. Killi topraklarda nadiren bulunurlar.


Su Yılanı Resmi

Su Yılanı (Natrix natrix)

Görünüm

Zeytin yeşili, kahverengi veya gri renklidir. Boyun: siyah işaretin yanında sarı veya beyaz işaret Alt tarafı siyah çubuklu, üst tarafta bazı siyah noktalar İşaretler bazen soluktur. 75 cm uzunluğunda Çok hızlı hareket eder, ancak zehirli değildir. Güçlü yüzücülerdir.

Yaşam Döngüleri

Kösele derili yumurtalar, Haziran ve Temmuz aylarında 8 ila 40 arası partiler halinde serilir, 10 hafta sonra kuluçkalama gerçekleşir. Canlı kalabilmek için yumurtaların 21 ila 28 santigrat derecede durması gerekir, bu nedenle sıklıkla çürümüş bitki örtüsü ve gübre yığınlarında bulunurlar. Zehirli olmamakla beraber savunması anal bezlerinden sarımsak kokulu sıvılar üretmektir.

Davranışları

Göletler, göller, nehirler, kanallar, bataklıklar ile ilişkilidir. Çevredeki yaşam alanlarında geniş kapsamda dolaşır: Ormanlık, otlak, düşük yoğunluklu tarım arazileri, fidanlık, metruk kentsel alanlar. Uzun mesafelerde yolculuk edebilir. Kompost yığınları ve havuzlar çayır yılanlarını çekebilir.


Pürüzsüz Yılan Resmi

Pürüzsüz Yılan (Coronella austriaca)

Görünüm

Gri veya kahverengi renktedir. Sırtında koyu lekeler, normalde çiftler halinde. Kafasında koyu lekeler. 55 cm uzunluğundadır. Zehirli değildir.

Yaşam Döngüleri

Yumurtalar kumlu topraklarda, sıcak yerlerde gömülüdür.

Davranışları

Gizli, normalde cisimlerin altında bulunur.


Yılanımsı Kertenkele Resmi

Yılanımsı Kertenkele (Anguis fragilis)

Görünüm

Kahverengi, bakır, altın veya gri renklidir; Yan tarafları siyah / koyu kahverengi renklidir ve sırtta ince şerit olabilir. Küçük kafalı, genellikle siyah benekli Çok parlak, ölçeğe göre metalik parlaklıkta Kuyruk sıklıkla kördür. 35 cm uzunluğundadır, ancak kuyruklarını sıklıkla kaybettikleri için daha kısa olabilirler.

Yaşam Döngüleri

Yılanımsı kertenkele kış boyunca uyur. Yılanımsı kertenkele, hava durumuna bağlı olarak Ekim ayının ortalarından sonuna kadar veya Mart başında kış uykusuna yatar. Yumurta bırakmazlar, ancak Ağustos ortasından Eylül sonuna kadar genç yaşta doğum yaparlar.

Davranışları

Fidanlık, bataklıklar, bozkır, orman kenarları, kaba çayırlar; genellikle metruk kentsel alanlarda ve demiryolu alanlarında sıklıkla bulunur. Uzun çimenli bahçelerde ve ahşap kazık gibi sığınaklarda bulunurlar. Şehir bahçelerinde bulunabilirler.

WhatsApp
Hemen Arayın