Lion Light Haşere Kontrol Hizmetleri https://www.lionlight.com.tr firması olarak haşere ilaçlama, böcek ilaçlama ve diğer tüm ilaçlama hizmetlerinde profesyonel olarak hizmet vermektedir.
Lion Light Haşere Kontrol Hizmetleri
Pzt - Cmt 08:00 20:00
MÜŞTERİ HİZMETLERİ 0 (216) 413 40 20
WHATSAPP HATTI 0 (506) 658 63 20
Örümcek Böceği Türleri

Bu içeriğin okuma süresi 0 dakikadır

Örümcek Böceği Türleri

Dünyada binlerce çeşit örümcek vardır, ama Türkiye’de yaklaşık 650 tür bulunmaktadır. Evinizde ise bunlardan sadece birkaç tanesiyle karşılaşabilirsiniz. Türkiye'de bulunan örümceklerin büyük çoğunluğu zararsızdır ve haşere olarak kabul edilmez. Bazı örümcek türlerinin davranışları ve yaşam döngüleri hakkında aşağıda bilgileri bulabilirsiniz.

Yalancı Karadul Örümceği

Yalancı Karadul Örümceği (Steatoda)

Karadul örümceği bir tehdit olduğunu düşünüyorsa, savunma için ısırır.

Görünüş

Soluk işaretli kahverengi soğan şeklinde karın- dişiler 15 mm kadar büyür.

Yaşam Döngüsü

Karanlık köşelerdeki karışık ağlardan baş aşağı sarkar. Yakından bakınca karadul örümceğine benzer. Ağlarına gelişigüzel bir yapı üzerine kurarlar. Doğal davranışları düşük bitki örtüsü ve rahatsız edilmeyeceği alanları içerir. Kentsel alanlarda kullanılmayan alanlarda ortaya çıkarlar. Isırıklar oldukça nadirdir ve sadece örümcekler bir tehdit hissettiğinde ortaya çıkar, lokal olarak kısa süreli şişlik ve ağrı olabilir.


Kurt Örümceği

Kurt Örümceği (Trochose ruricola)

Kurt örümcekleri gece avlanır ama günü yosun ve çürüyen maddeler içinde gizli olarak geçirir.

Görünüş

Yetişkin dişiler 8 mm; erkekler 6 mm. Genellikle, kahverengi gri renklidirler.

Yaşam Döngüsü

Kurt örümcek anneleri, yumurta keselerini karınlarının altındaki iplik borularına yapışık bir biçimde taşırlar. Ergen örümcekler yumurtadan çıktıklarında, yaşamlarının birkaç haftasını geçirecekleri annelerinin sırtlarına tırmanırlar.

Davranışları

Açık ve sade bir girişli sığ bir çukurda yaşarlar.


Uzun Bacaklı Örümcek

Uzun Bacaklı Örümcek (Phalangium opilio)

Uzun bacaklı örümcekler genellikle kır ve orman alanlarında bulunabilir.

Görünüş

Yetişkinler 3.5–9 mm uzunluğunda vücutlara sahiptir. Vücutlarının üst kısımlarının, açık gri/kahverengi desenleri vardır. Alt kısımları ise tipik olarak krem renklidir.

Yaşam Döngüsü

Dişiler yumurtalarını nemli toprağa bırakırlar. Yumurtalar kışı çıkarıp baharda çatlarlar. Her yıl yalnızca bir küme yumurta bırakılır.

Davranışları

Ağaç gövdelerine tırmanırlar ya da zeminde besin ararlar. Uyumlu vücutlu fidanbiti, tırtıl, böcek larvası ve küçük sümüklü böcek gibi eklem bacaklılarla beslenirler.


Sekiz Gözlü Örümcekler

Sekiz Gözlü Örümcekler (Tegenaria gigantea)

Sekiz gözlü örümcekler bir eş aramak için evinizde veya işyerinizde genellikle sonbahar aylarında bulunabilir.

Görünüş

Yetişkin kadınlar için bacaklar hariç vücut uzunluğu 11-18 mm ve erkekler için 10-14 mm arasında değişir. Bariz kıllı bacaklar, ağırlıklı olarak kahverengi gövdeden oluşur.

Yaşam Döngüsü

Dişiler tırnak büyüklüğünde, beyaz, ipek kaplı yumurta kesesi üretir. Erkek ölmeden önce dişi ile birkaç kere çiftleşir. Büyük ev örümceği olgunluğuna ulaşması yaklaşık iki yıl alır.

Davranışları

Garaj, bahçe ve ev gibi konutlarda bulunurlar. Sık sık tavşan yuvası dışında, kaya çatlakları ve ağaç deliklerinde bulunurlar. Genel olarak bir köşede tüp şeklinde başlayarak geniş düz ağ örerler.


Pholcidae Örümcekler

Pholcidae Örümcekler (Pholcidae)

Görünüş

Yetişkinler 2,5 cm, dört uzun çift bacak ve iki vücut parçası vardır. Çok uzun, ince bacakları vardır. Rahatsız edildiğinde, örümcek ağında hızla bedenini sallar.

Yaşam Döngüsü

Genel olarak böceklerden beslenirler. Yılın herhangi bir zamanında doğurabilirler – mevsim etkilemez. Diğer böcekleri yakalar ve yerler.


Beyaz Tüylü Örümcekler

Beyaz Tüylü Örümcekler

Beyaz tüylü örümcekler Avrupa genelinde bulunur.

Görünüş

Yetişkin kadınlar için bacaklar hariç vücut uzunluğu 6-20 mm arasında değişir ve erkekler için 5-13 mm. Renkleri açık sarı ile koyu gri arasında değişir. Karın bölgesinde haç şeklinde beyaz işaretler bulunur.

Yaşam Döngüsü

Dişi örümcekler örümcek ağında baş aşağı olarak avının telaş işaretlerini beklerler. Avlarını hızla ısırarak, daha sonrası için ipeğe sararlar. Nadiren çiftleşme sonrası dişiler erkekleri yiyebilir.

Davranışları

Çalılar arasında gerilen ağlar üzerinde bulunur. Genellikle Haziran-Kasım ayları arasında veya soğuktan ölene kadar görülür. Bu örümcekler ertesi gün için geceleri örümcek ağlarını örerler.


Zebra Örümcekleri

Zebra Örümcekleri

Siyah beyaz işaretlenmiş zebra örümcekleri Avrupa’da yaygın olarak bulunur.

Görünüş

Yetişkin dişiler için bacakları hariç vücut uzunluğu 5-9 mm ve erkekler için 5-6 mm. Siyah beyaz vücut tüyleri ayırt edici çizgileri vardır. Sekiz göz ile ilgili inanılmaz bir görüşe sahip, ileri dönük iki göz çok önemlidir.

Yaşam Döngüsü

Yiyecek bulmak için çevik atlama ve avını yakalayabilmek için sekiz adet gözü vardır. Erkekler ön bacaklarını sallayarak kur dansı yaparlar. Dişiler yumurtalık keselerini ve genç örümcekleri ilk derilerini değiştirene kadar korurlar.

Davranışları

İç alanda pencere eşikleri veya köşelerde perde arkasında bulunabilirler. Güneşli günlerde çitler, duvarlar ve bitkilerde olabilirler. Ağ üretemezler, onun yerine avlarını takip ederler.

WhatsApp
Hemen Arayın