Lion Light Haşere Kontrol Hizmetleri https://www.lionlight.com.tr firması olarak haşere ilaçlama, böcek ilaçlama ve diğer tüm ilaçlama hizmetlerinde profesyonel olarak hizmet vermektedir.
Lion Light Haşere Kontrol Hizmetleri
Pzt - Cmt 08:00 20:00
MÜŞTERİ HİZMETLERİ 0 (216) 413 40 20
WHATSAPP HATTI 0 (506) 658 63 20
Fare Türleri

Bu içeriğin okuma süresi 0 dakikadır

Yaygın Fare Türleri

Türkiye’de bulunan farelerin bir çok türü vardır. Ama sadece bazı türler eviniz ve işyeriniz için zararlı olarak kabul edilir. Ev faresi, tarla faresi ve sarı boyunlu tarla faresi evinizde yada işyerinizde en çok karşılaşabileceğiniz türlerdir.

Tarla Faresi Resmi

Tarla Faresi (Apodemus sylvaticus)

Tarla fareleri genellikle yaşam alanlarına girmezler, ancak kış aylarında meyve ve sebze gibi gıdaları bulabileceği depolara girebilirler. Bu yüzden tarla fareleri öncelikle tarım ve tarım işletmeleri için tehdit oluşturmaktadır.

Görünüş

Ölçü : Yetişkinleri 80-100 mm uzunluğunda Ağırlık: Erkek 25 gr, dişi 20 gr Kafası ve kafanın gerisinde kum rengi tüyler vardır Yanlarda sarımsı tüyler, karın bölgesinde beyaz Genellikle göğüs kısmında küçük sarı çizgiler vardır

Yaşam Döngüsü

Ömürleri ortalama iki üç ay arasındadır, fakat vahşi doğada 20 aya kadar ve esaret altında iki ya da daha fazla yıl boyunca hayatta kalabilirler. Yavrulama sezonları Mart/Nisan aylarından Ekim/Kasım aylarına kadardır ve gebelik yaklaşık 25 gün sürer. Altı gün sonra ilk kürkü gelişir. 16 gün sonra gözleri açılır ve ortalama 18 günlük olduklarında sütten kesilirler. Yetişkin erkekler birbirlerine karşı ve yuvadan türeyen yavrulara karşı saldırgan olabileceklerinden yavru ve yetişkinlerin hayatta kalması yavrulama sezonunun ilk yarısında zayıftır.

Davranışları

Meşe, kayın, dişbudak, ıhlamur, alıç, çınar gibi ağaçların bitkilerinin büyük bir kısmını yerler. Tohumların daha az mevcut olduğu bahar sonunda ve yaz başlangıcında özellikle küçük salyangoz ve böcekler önemli bir besin kaynağıdır ve larva ve ergin böcekler bol miktardadır. Ayrıca elma yerler ve yeni dikilmiş baklagil tohumlarına saldırırlar


Ev Faresi Resmi

Ev Faresi

Farelerin sadece kışın sorun olduğuna dair yanlış bir inanış vardır. Ev fareleri tüm yıl boyunca aktiftir, buda herhangi bir zamanda evinizi ya da işyerinizi istila edebilir anlamına gelmektedir.

Görünüş

Ölçü: 7-9.5 cm boyunda ve yaklaşık olarak aynı boyda kuyrukludur. Ağırlık : 12-30 gr Nispeten küçük ayakları & kafası ve büyük gözleri ve kulakları bu fareleri yavru kahverengi sıçandan (Rattus norvegicus) ayırır.

Yaşam Döngüsü

Doğum başına 4 – 16 yavru; yılda 7 – 8 doğum Yaklaşık 3 hafta gebelik dönemi Doğumdan cinsel olgunluğa kadar 8-12 hafta

Davranışları

Genellikle yerde yaşar ve yuvalanır, fakat sıklıkla tırmanır. Tercih edilen besinler tahıllardır. Günde ortalama 3g besin tüketirler ve ilave su olmadan hayatta kalabilirler. Yiyecekleri özellikle kuru ise günde 3ml ‘ ye kadar sıvı tüketirler.


Sarı Boyunlu Saha Faresi Resmi

Sarı Boyunlu Saha Faresi

Sarı boyunlu tarla fareleri genellikle kırsal kesim için bir tehdit oluştururlar. Elektrik kablolarını kemirdikleri için bir yangın riski olabilir.

Görünüş

Ölçü: Yetişkinler– Kafa ve gövde: 95 - 120 mm; kuyruk 75 – 110mm. Ağırlık: 14-45 gr arasında değişir. Boyun çevresinde tamamen ayırt edici sarı şerit kürküyle birlikte sırtlarında kahverengi ve alt kısmında beyaz kürkleri mevcuttur. Büyük kulakları, patlak gözleri ve uzun kuyrukları vardır.

Yaşam Döngüleri

25 veya 26 gün süren gebelikle birlikte yavrulama Mart veya Nisan aylarında Ekime kadar sürer. Yavrular yaklaşık 18 gün sonra tamamen sütten kesilirler ve doğumlarını takip eden yıl genellikle yavrulamaya başlarlar. Farelerin çoğu 12 aydan daha fazla hayatta kalamazlar.

Davranışları

Depolanan gıdaları bozabilir veya tüketebilirler veya elektrik kablolarına müdahale edebilirler Çitler, kırsal bahçeler gibi olgun geniş yapraklı ağaçlık ve yaşam alanları ve binaları tercih ederler.

WhatsApp
Hemen Arayın