Lion Light Haşere Kontrol Hizmetleri https://www.lionlight.com.tr firması olarak haşere ilaçlama, böcek ilaçlama ve diğer tüm ilaçlama hizmetlerinde profesyonel olarak hizmet vermektedir.
Lion Light Haşere Kontrol Hizmetleri
Pzt - Cmt 08:00 20:00
MÜŞTERİ HİZMETLERİ 0 (216) 413 40 20
WHATSAPP HATTI 0 (506) 658 63 20
Arı Türleri

Bu içeriğin okuma süresi 0 dakikadır

Yaygın Arı Türleri

Dünyanın dört bir yanında bulunan yüzlerce arı türü olabilir. Bunların sadece birkaçı Türkiye'de gerçek zararlı olarak görülür ve bazıları sokmaz. Bal Arısı gibi bazı türler aslında ekosistemimizin değerli bir parçasıdır. Alışkanlıklarını, yaşam döngülerini ve görünümlerini anlamak, eviniz ya da işyeriniz için arı kontrolüne yönelik en iyi yöntemi tespit etmenize yardımcı olabilir. Aşağıda Türkiye'deki yaygın türlerin listesine bakınız.

Yaban Arısı Resmi

Yaban Arısı (Familya: Vespidae, örn. Vespula Vulgaris ve Vespula germanica)

Bunlar Türkiye'de en sık rastlanan iki yaban arısı türüdür ve acı verici arı sokmalarına neden olurlar.

Kapalı alanlara girdiklerinde çatılar, garajlar ve duvar boşlukları gibi dışa kolay erişimi olan korunaklı yerlerde yuva yapmayı tercih ederler. Dışarıda ise eski kemirgen yuvalarında, oyuk ağaçlarda ve çalılıklarda yuva yapabilirler.

Görünüm

Sarı ve siyah gövde, işaretler türe göre değişir. İşçilerin boyutu 12 - 17 mm arasında değişir.

Temel Unsurlar

Sadece genç kraliçeler kış boyunca hayatta kalır ve yuva yapımına başlamak ve yumurtasını bırakmak için ilkbaharda ortaya çıkarlar. İşçiler (steril dişiler) yaz başlarında ortaya çıkarlar ve yuva yapımını devralırlar. Kraliçe yumurta bırakmaya devam eder. Yeni kraliçeler ve erkekler sonbahar başlarında eşleşir. Yuva tüm erkekler ve işçiler dâhil olmak üzere kış aylarında yok olur. Yaban arısı sürüsü oluşmaz. Yiyecek tercihleri - böcekleri ve tatlı yiyecekleri alırlar. Dişiler kolayca ve tekrar tekrar sokar. Bir koloni, 25.000 kadar eşek arısı içerebilir.


Avrupa Eşek Arısı Resmi

Avrupa Eşek Arısı (Vespa crabro)

Görünüm

Avrupa eşek arıları büyük zararlılardır - 40 mm'ye kadar uzunlukta olabilirler. Kahverengi çizgileri olan belirgin bir portakal rengi karnı vardır.

Temel Unsurlar

Bir koloni, 700 işçi arı sayısı büyüklüğüne erişebilir. Auva; ağaç gövdelerinde, çalılarda, binaların kenarlarında, ahırlarda, çatı katında, içi boş duvarlarda bulunabilir. Avrupa eşek arıları aynı anda ısırıp sokabilirler. İnsanlar için son derece tehlikeli olan savunma alanındaki bütün yuvada ki arıları sokmak üzere harekete geçirebilirler. Avrupa eşek arıları insanların yiyeceklerine ilgi duymaz. Bitki özü ve böceklerle beslenmeyi tercih ederler.


Bal Arısı Resmi

Bal Arısı (Apis Mellifera)

Bal arıları, arı yetiştiricileri tarafından korunan türlerdir.

Temel Unsurlar

İçi boş ağaçlar veya bacalarda, duvar oyuklarında veya çatı alanlarında yaşarlar. Boyut olarak eşek arılarına benzerler ancak daha kürklü ve çoğunlukla siyah renklidirler. Bal arıları, nektarı bala ve balmumuna dönüştürür. Bir bal arısı sürüsü, uçuşa geçer ve bir ağaç dalında kümelenirler. Koloni boyutu çoğunlukla 30.000'den fazla bal arısı olabilir. Varroa akarından tehdit altında olan bir popülasyondur.


Yalniz Arılar Resmi

Yalniz Arılar (Andrena Fulva)

Adından da anlaşılacağı üzere, yalnız arılar sadece uygun yerleşim bölgelerindeki köylerde birbirlerine yakın yuva yaparlar.

Temel Unsurlar

Bal arılarına benzerler. Bal ve polenle beslemeyi tercih ederler. Tünel açmayı tercih ederler ve kumlu toprak, eski evlerde yumuşak harçların veya ev içindeki delikli tuğlaların içerisine yuva yaparlar. Yalnız arılar sürü oluşturmaz ve saldırgan değildir.


Duvarcı Arısı Resmi

Duvarcı Arısı (Osmia sp.)

Bu arılar, duvar veya harç arıları olarak bilinirler çünkü duvar çatlaklarında veya çukurlarda yuvalanmayı severler. Günün büyük kısmında güneş alan duvarların yakınında kalmayı tercih ederler. Duvarcı arılar, tuğla veya harç derzlerinde doğal olarak oluşan delikleri kullanırlar (Özellikle yüksek kireç veya kum içeriği olan harç).

Temel Unsurlar

Duvarcı arılar zararsızdır; saldırgan değildir ve saldırmazlar. Duvarcı arılar güney İngiltere'de en yaygındır. Bu arılar; yün arısı, maden arısı, tüylü ayaklı çiçek arısı, yaprak kesici arı ve kırmızı duvarcı arıyı içerir.


Bombus Arısı Resmi

Bombus Arısı (Bombus sp.)

Bombus arıları bal arıları ile sık sık karıştırılmaktadırlar.

Temel Unsurlar

Bal arılarından daha büyük ve daha kürklüdürler. Kuyruk uçları boyunca altın çizgiler dışında koyu renkler. Kuyruk rengi İngiltere’de ki çeşitlerinde değişiklik gösterebilir. Bombus arıları, küçük duvar boşluklarında, zemindeki deliklerde, hangar altında ya da bozulmamış kompost yığınlarında yuva yaparlar.


WhatsApp
Hemen Arayın