Sivrisinek ve Karasinek ile Nasıl Mücadele Edilir?
Sivrisinek ve Karasinek ile Nasıl Mücadele Edilir?

Sivrisinek ve Karasinek ile Nasıl Mücadele Edilir?

SİVRİSİNEK VE KARASİNEK

Günümüzde sivrisineklerle mücadele için kimyasal ve fiziksel pek çok metot kullanılmaktadır. Hızlı ürerler. Bu nedenle etkin bir mücadele ile lokal temizliği mümkün olmaktadır.

Sivrisinek mücadelesi iki şekilde yapılır:

1) Larva mücadelesi

2) Ergin mücadelesi

1) Larva Mücadelesi: Sivrisinek mücadelesinde asıl olan larva mücadelesidir. Sivrisinek mücadelesinde işimizi kolaylaştıran tecrübemizdir. İstanbul'un çoğu bölgesinde sürdürdüğümüz sivrisinek mücadelesini lokal ve özel alanlarda da sürdürmekteyiz. Sivrisinekler suda ürediklerinden sivrisinek larvalarına karşı kullandığımız ilaçlar yüzde 100 biyolojik olup diğer canlılara zarar vermeyen ilaçlardır.

1)Ergin Mücadelesi:

Ergin sivrisinekler gün batımı ve gün doğumunda uçtuklarından bu saatlerde ULV yöntemi ile mücadele edilmektedir. Kullanılan ilaçlar ve aktif maddeleri; Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı "ULV ile sivrisinek mücadelesinde kullanılabilir” onaylıdır.

Karasinek mücadelesinde de yöntem sivrisinek mücadelesi ile aynıdır. Larva ve ergin mücadelesi ayrı yapılır. Çöplerde, gübreliklerde oluşan karasinek lavraları ilaçlanır. Erginleri ise gün doğumunda ULV ile ilaçlanır ya da karasinekleri çeken kalıcı ilaçlarla, duvarları boyama yöntemi ile ilaçlama yapılarak etkin mücadele sağlanır.

Kolera, diyare, dizanteri, hepatit, çocuk felci, gıda zehirlenmeleri, salmonelioz, verem gibi hastalıklara mekanik taşıyıcılık yaparlar. Larva mücadelesi kadar uçkun mücadelesi de önem taşır. Ahır, çöp birikintisi, çöp konteynırları, gübrelik alanlar karasineğin üreme alanıdır. Uygun ekipmanlarla kalıcı yapılmalıdır.

HEMEN TEKLİF ALIN
WhatsApp
Hemen Arayın
Hemen İletişime Geçin

PROFESYONEL İLAÇLAMA ÇÖZÜMLERİ

YAŞAM ALANLARINIZDA İSTENMEYEN MİSAFİRLERE KARŞI SİZLERİ KORUYORUZ.

İLETİŞİM