Fare ve Kemirgenler
Fare ve Kemirgenler

Fare ve Kemirgenler

FARE VE KEMİRGENLER

1. Özellikle fareler çok belirsiz bir iz bırakmaları nedeniyle bina içinde tavan ve çatı araları, pervaz araları, duvarlardaki delikler, yağmur suyu boruları gibi gözden kaçan heryer kontrol edilmelidir.

2. Bina dışında ise toprak yığınları, çöp kovalarının civarı, saman yığınları, su kanalı gibi yerler ihmal edilmemelidir.

3. Unutulmamalıdır ki kemirgenler, son derece kurnaz yaratıklardır. Giriş ve çıkışlarını önlemek için alınacak her türlü önleme karşı, bina içine giriş için yeni yollar keşfederler.

4. Fareler, su borularından tırmanırlar. Cambaz örneğindeki gibi iki arasındaki ip üzerinde yürüyebilirler. İşte bu yolları keşfedebilmek için özellikle sıçanların bıraktığı (derilerinden çıkan) yağlı izleri takip etmek gerekir.

5. Ambarlardaki fare ve sıçanlarla yapılan savaşta çinko fosfür ve antikoangulant rodentisitlerle hazırlanan zehirli yemler kullanılmaktadır.

6. Gerek çünko fosfür ve gerekse antikoangulant etkili zehirli yemler kullanılırken, kesinlikle yem istasyonlarında uygulanmalı ve açıkta zehirli yem bırakılmamalıdır.

7. Her yemleme kutusunda popülasyona bağlı 100 gr. zehirli yem konulmalıdır.

8. Eğer içindeki yem yenilmiş ise iki kat yem konulmalı, eksilenler tamamlanmalı, kirlenenler yenilenmelidir.

HEMEN TEKLİF ALIN
WhatsApp
Hemen Arayın
Hemen İletişime Geçin

PROFESYONEL İLAÇLAMA ÇÖZÜMLERİ

YAŞAM ALANLARINIZDA İSTENMEYEN MİSAFİRLERE KARŞI SİZLERİ KORUYORUZ.

İLETİŞİM